SSK E-Sağlık Uygulamaların Hastane Otomasyonuna İlavesi

SSK’nın E-sağlık işlemleri ile ilgili olarak otomasyonumuza çeşitli ilave yapılmıştır. Bu ilaveler ile ilgili olarak Global Bilgisayar Destek Departmanı ile temasa geçebilirsiniz. E-Sağlık Sistemi ile ilgili ilaveler aşığıda belirtilmiştir ;

  • Provizyon ve Muayene no alımı (Muayene Müracaat) ve hasta dosyası ile saklanması , gerekli dökümlerin istenirse sonradan döküm alınabilmesi sağlanmıştır. (Örneğin ; Muayene Acilis Raporu[Rapor-1] muayene açımında hasta ve doktor tarafından imzalanarak onaylanması gereken döküman)

  • Tetkik Tedavi İstemi ; otomasyonda girilen paket , tetkik ve hizmet girişleri yazılımdan SSK sistemine bildirilerek istem gönderimi , istem no alımı gerçekleştirilmektedir.

  • İstem İptali ; istem nosu bulunan ve sonucu girilmemiş işlemlerin fişleri silindiğinde yazılım SSK sistemine istem iptalini göndermektedir. Yada kullanıcı ssk menüsünden iptali gerçekleştirebilmektedir.

  • Tetkik ve Tedavi Sonuç Girişi gönderimi ; tetkikler için tetkik biriminde girilen sonuçlar varsayılan değer olarak kullanılmakta ama yeni SSK menüsünde kullanıcı müdahalesine de izin verilmektedir , tedaviler için de yeni dizayn edilen Tedavi sonuç girişi ekranı kullanılacaktır.

  • Sonuç Düzeltme ; Tetkik Birimlerindeki sonuç formunda değişiklik yapıldığında yazılım ssk sistemine sonuç düzeltme bilgisini gönderecektir. Kullanıcı ssk menüsünden manuel olarak da gönderebilir.

  • Muayene İptal ; otomasyondan hasta kabulü silindiğinde yazılım muayene nonun iptali içi gönderimde bulunacaktır. Kullanıcı manuel olarak ssk menüsünden de gerçekleştirebilir.

  • Muayene Bitir ; poliklinik işlemleri (doktor menüsünden) hasta şikayetleri , tanıları , reçete ve rapor bilgisi girilerek , ssk menüsünden muayene bitir fonksiyonu ile yazılım muayene bitirme bilgisini ssk sistemine gönderecektir.

  • Muayene Aç ; ssk menüsünde bulunan bu fonksiyon ile muayene bitir bilgisi gönderilmiş hasta için muayene açma bilgisi ssk sistemine gönderilecektir.

  • Dökümler ; yukarıdaki tüm kayıt işlemleri için ssk’nın raporları hafızada tutulur ve istenildiği zaman Muayene açma , Muayene bitirme , Tetkik Tedavi İstem dökümleri , Epikiriz dökümü programdan alınabilecektir.

  • SSk Menüsü ; Yukarıda belirtilen tüm gönderimler bu bölümden de gerçekleştirilebilir. Hasta türü SSK olan hastalara yapılan işlemler için anında gönderim yada gün sonunda internet bağlantısının daha hızlı olduğu bir saatte toplu olarak gönderim gerçekleştirilebilir.

[Ana Sayfa]